Érdekel a startupok világa? Van egy vagy akár több vállalkozási ötleted? Szívesen megvalósítanád, de nem tudod, hogy fogj bele? Mindezért még ösztöndíjat és kreditet is bezsebelnél? Akkor a Hungarian Startup University Program-ot (HSUP) neked találták ki!

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szakpolitikai támogatásával hozta létre Magyarország első, országosan egységes, komplex startup programját. A program célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és a startupok működésével, mindezt egy új, közös e-learning platformon keresztül. A HSUP 2 féléves e-learning tárgyként vehető föl, amelynek I. félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba. Az I. félév végén – a vizsga mellett – a hallgatók vállalkozási ötletükről egy one pagert is készítenek, amely saját vállalkozási ötleteiket mutatja be röviden. A II. félévben a hallgatók elsajátíthatják a sikeres vállalatépítés gyakorlati fortélyait, majd a nyertes projektekhez csatlakozva, 3-5 fős csapatokba szerveződve, mentorok segítségével megvalósítják ötleteiket. A projektcsapatban dolgozó egyetemisták ebben a szakaszban ösztöndíj támogatásban is részesülnek, melynek összege havi 150.000 Ft/hallgató. A II. félévet sikeresen záró hallgatók vállalkozási ötletüket akár befektetők előtt is bemutathatják.

Magyarország innovációs bölcsővé válhat – interjú Kölkedi Krisztiánnal, az Express Innovation Agency stratégiai vezérigazgató-helyettesével.

UNI in&out 2022 nyár

Megjelenés májusban!

A kérdőív eredménye mellett számos hasznos infót is olvashatsz majd a kiadványban.

Nézd meg előző kiadványunkat is!

A kiadvány képe kattintható.

Kérdés esetén írj az uni@uniside.hu e-mail címre!

Adatkezelési tájékoztató | Játékszabályzat